Moc zdrowotna pestek i nasion
Nasiona sezamu:

Źródło folianów, witamin z grupy B., wapnia, miedzi, żelaza, magnezu, manganu, potasu, cynku, omega 6 i kwasu linolowego.
Pestka słonecznika:

Bogate w potas, foliany, witaminy z grupy B., magnez, żelazo, selen, witaminę E, cynk, fosfor i miedź.
Nasiona chia:

Bogate w wysokowartościowe białko, działa antyzapalnie, zawiera wapń, magnez, cynk, miedź, fosfor i błonnik.
Pestki dyni:

Źródło cynku, folianów, witamin z grupy B, witaminy E, żelaza, magnezu, potasu, selenu, omega 6 i błonnika.
Nasiona lnu:
Bogate w kwasy omega 3.
Źródło folianów, witamin z grupy B., wapnia, miedzi, żelaza, magnezu, manganu, potasu, cynku, omega 6 i kwasu linolowego.
Pestka słonecznika:
Bogate w potas, foliany, witaminy z grupy B., magnez, żelazo, selen, witaminę E, cynk, fosfor i miedź.
Nasiona chia:
Bogate w wysokowartościowe białko, działa antyzapalnie, zawiera wapń, magnez, cynk, miedź, fosfor i błonnik.
Pestki dyni:
Źródło cynku, folianów, witamin z grupy B, witaminy E, żelaza, magnezu, potasu, selenu, omega 6 i błonnika.
Nasiona lnu:
Bogate w kwasy omega 3.
Brak komentarzy: